İçişleri Bakanı yanıtladı: IŞİD neden İtalya'da saldırı düzenlemiyor?

IŞİD'in defalarca tehdit ettiği İtalya'da nasıl olup da bugüne kadar bir saldırı düzenlenmediği sorusuna İtalya İçişleri Bakanı Marco Minniti'den yanıt geldi.

Avrupa'da Fransa, Almanya ve İspanya gibi birçok ülkede saldırılar meydana gelirken, IŞİD'in defalarca tehdit ettiği İtalya'da nasıl olup da bugüne kadar bir saldırı düzenlenmediği sorusuna İtalya İçişleri Bakanı Marco Minniti'den yanıt geldi.

Minniti, diğer birçok Avrupa ülkesinin aksine, İtalya'da son yıllarda saldırı düzenlenmemesini, "İtalyan güvenlik güçlerinin 1970'lerden bu yana iç terör ve mafya ile mücadelesi sayesinde kazandığı tecrübeye ve İslam ile doğru bir ilişki biçimi kurmasına" bağladı.

Minniti, "Biz 1970'lerden bugüne kadar polis gücünün olağanüstü bir kabiliyet geliştirdiği bir ülkeyiz. Dramatik bir iç terörü ve mafya terörünü yenilgiye uğrattık." dedi.

İtalyan bakan ayrıca "Daha iyi entegre olmuş bir toplum daha güvenli bir toplumdur ve uluslararası terörle mücadeleye katkı sağlar." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri