İngiltere Başbakanı Brexit yetkisini aldı

İngiltere Başbakanı May’e Brexit sürecinde müzakere yetkisini veren yasa tasarısı Avam Kamarası’nda 122’ye karşı 494 oyla kabul edildi.

Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma işlemlerinin başlatılmasıyla ilgili merakla beklenen nihai oylama Avam Kamarası'nda yapıldı. İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda Başbakan Theresa May'e Brexit için AB ile müzakere yetkisi veren yasa tasarısı 122'ye karşı 494 oyla kabul edildi.

Yasa tasarısı artık Parlamento'nun üst kanadı Lordlar Kamarası’na sunulabilecek. Tasarının 7 Mart’a kadar İngiliz Parlamentosu'nun onayından geçmesi bekleniyor. Başbakan Theresa May'ın Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılmasıyla ilgili resmi başvuruyu yapabilmesi için parlamentonun her iki kanadının da onay vermesi gerekiyor.

İngiltere Başbakanı AB'den ayrıldıktan sonra, milli şirketlerin imzalanacak yeni anlaşmalar yürürlüğe girene kadar boşlukta kalmaması için ‘kademeli ayrılma' sürecinden yana olduklarını açıklamıştı. May belli branşlar için geçiş süresi uygulanmasının bütün tarafların yararına olacağı görüşünde. Ancak May ‘sınırsız geçiş statüsü' uygulanmasına da karşı çıkıyor. Büyük Britanya'da uygulanan bütün AB yasalarının milli hukuka geçirilmesi de gerekiyor.

Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılmasını arzulayanların büyük çoğunluğu referandumda ‘Britanya yönündeki göçün sınırlandırılması' için oy kullanmıştı. Başbakan May ayrılma görüşmelerinde bu hususa öncelik tanıyacaklarını duyurdu. Britanya her yıl yüz binlerce göçmen alıyor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri