"İngiltere'de zayıf bir hükümet Brexit sürecini yürütemez"

Muhafazakar Parti'nin genel seçimlerde çoğunluğu elde edememesi AB'de Brexit sürecinin gecikeceği endişelerini doğurdu.

İngiltere Başbakanı Theresa May'in genel seçimlerde çoğunluğu elde edememesi, müzakerelerinin başlamasına 10 gün kala Avrupa Birliği'nde Brexit sürecinin gecikeceği endişelerinin doğmasına sebep oldu.

Avrupa Birliği'nin (AB) yürütme organı olan Avrupa Komisyonu'nun bütçeden sorumlu üyesi Günther Oettinger, İngiltere'de zayıf bir hükümet kurulmasının AB'den çıkış (Brexit) sürecini baltalayabileceği uyarısında bulundu. 

Günther Oettinger ise Alman Deutschlandfunk radyosuna yaptığı açıklamada müzakereler ile ilgili olarak, "Zayıf bir ortak herşeyi zayıflatır" dedi.

Finlandiya'nın eski Başbakanı Alexander Stubb attığı bir Tweet'te "Galiba Brexit müzakerelerine ara vereceğiz. Herkes için yeniden gruplaşma zamanı" dedi.

Başbakan Theresa May 29 Mart'ta Lizbon Antlaşmasının 50'inci maddesi uyarınca Birleşik Krallığın Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılışını ilan etmişti. May'in Muhafazakar Partisi, Brexit sürecinde AB'nin ortak pazarı ve gümrük birliğinden de ayrılmak istiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri