İran Devrim Muhafızları İsrail'i tehdit etti

İran Devrim Muhafızları Komutanı General Hüseyin Selami, İran'a saldırmaya hazırlanan İsrail'i tehdit etti.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı General Hüseyin Selami, İran'ın İsrail tarafından hedef alınması halinde misilleme yapacakları uyarısında bulundu.

İran'ın 1 Ekim'de İsrail'e gerçekleştirdiği füze saldırısının ardından İsrail İran'a misillemede bulunmaya hazırlanıyordu.

Geçtiğimiz ay Lübnan'da Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ile birlikte İsrail hava saldırısında öldürülen İran Devrim Muhafızları generallerinden Abbas Nilfuruşan'ın cenaze töreninde konuşan Selami, "Eğer bir hata yapar ve ister bölgede ister İran'da olsun hedeflerimize saldırırsanız, sizi acı bir şekilde tekrar vururuz." dedi.

Selami ayrıca ABD tarafından İsrail'e konuşlandırılan hava savunma sisteminin İran'ın misillemesini engellemeyeceğini söyledi.

Selami İsrail'e "Biz sizin zayıflığınızı biliyoruz, siz de kendi zayıflığınızı biliyorsunuz." dedi.

İsrail bir süredir İran'a yönelik misillemeye hazırlanıyordu.

Misillemede İran'a ait askeri merkezlerin hedef alınacağı belirtiliyordu. İsrail'in İran'ın nükleer merkezlerini ve petrol tesislerini hedef alıp almayacağı ise tartışma konusuydu.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri