İran Dışişleri Bakanı: Çıkarlarımızı savunurken hiçbir kırmızı çizgimiz olmayacak

Arakçi kısa bir süre önce verdiği röportajda İran'ın “savaş istemediğini” ancak “savaştan da korkmadığını” belirtmişti.

İran'ın en üst düzey diplomatı Pazar günü, İsrail'in İran'ın son füze saldırısına beklenen misillemesi öncesinde, halkını ve çıkarlarını savunmada kendilerine hiçbir sınır koymayacaklarını ifade etti.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında “Son günlerde bölgemizde topyekun bir savaşı engellemek için muazzam çaba sarf etmiş olsak da, açıkça söylüyorum ki halkımızı ve çıkarlarımızı savunurken hiçbir kırmızı çizgimiz yok” dedi.

İran, vekil güçlerinin liderlerini ve Devrim Muhafızları generallerini hedef alan saldırılara cevaben 1 Ekim'de İsrail'e 200 balistik füze fırlatmıştı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant İsrail'in cevabının “ölümcül, kesin ve şaşırtıcı” olacağı sözünü vermişti.

Bakanlığa göre Arakçi, Iraklı yetkililerle Gazze ve Lübnan'daki savaşları görüşmek üzere Bağdat'taydı.

Irak başbakanının siyasi danışmanı Ali el Musavi AFP'ye yaptığı açıklamada Arakçi'nin ziyaretinin “silahları ve şiddeti susturmak... bölgede güvenlik ve istikrarı tesis etmek” için yürütülen diplomatik çabaların bir parçası olduğunu ifade etti.

İran haber ajansı ISNA'nın bildirdiğine göre Arakçi Bağdat'tan sonra Umman'a gidecek.

Perşembe günü Katar'da bulunan Arakçi, Başbakan Şeyh Muhammed bin Abdulrahman al Sani ile Gazze ve Lübnan'daki gerilimi konuştu.

Katar Gazze'de ateşkes sağlanması için sürecin başından bu yana arabuluculuk yapıyor ve Lübnan'da da ateşkes çağrısında bulunuyor.

Arakçi bir gün önce Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Suudi mevkidaşı Prens Faysal bin Ferhan ile bir araya geldi.

Arakçi kısa bir süre önce verdiği röportajda İran'ın “savaş istemediğini” ancak “savaştan da korkmadığını” belirtmişti.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri