İran: İsrail'i sert bir şekilde cezalandıracağız

İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Ali Fedevi, İsrail'i sert bir şekilde cezalandıracaklarını söyledi.

İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı, "İran lideri Ali Hamaney'in İsrail'i sert bir şekilde cezalandırma emrini yerine getirmeye hazırlandıklarını" söyledi.

İran medyasının aktardığına göre Tuğgeneral Ali Fedavi, "Hamaney'in İsrail'in sert bir şekilde cezalandırılması ve şehit İsmail Heniye'nin intikamının alınmasına ilişkin emirleri açık ve nettir. Bunlar mümkün olan en iyi şekilde uygulanacaktır." dedi.

Öte yandan, İran'ın New York'taki BM misyonundan yapılan açıklamada ise Gazze'deki ateşkesin misillemeyi etkilemeyeceğine vurgu yapıldı. Açıklamada "Önceliğimiz Gazze'de kalıcı bir ateşkes sağlanmasıdır, Hamas tarafından kabul edilecek herhangi bir anlaşma tarafımızdan da tanınacaktır. Ancak İsrail rejimi son terör eylemiyle ulusal güvenliğimizi ve egemenliğimizi ihlal etmiştir. Gazze'deki ateşkesle hiçbir ilgisi olmayan meşru müdafaa hakkına sahibiz." denildi.

İran bir süredir İsrail'in İsmail Heniye'ye yönelik suikastının intikamı amacıyla İsrail'e saldırı düzenleyeceğini belirtiyor.

Saldırının ne zaman gerçekleştirileceği belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri