İran: İsrail'in Beyrut saldırıları da cevapsız kalmayacak

İran Hamas lideri İsmail Heniye ve Hizbullah'ın en üst düzey askeri isimlerinden Fuad Şükür'ün öldürüldüğü saldırılar sonrasında da misilleme tehdidinde bulunmuştu.

Fotoğraf: İsrail'in Beyrut'ta düzenlediği son saldırıda hedef alınan bina

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İsrail'i bölgeyi geniş çaplı bir savaşa sürüklememesi konusunda uyararak Lübnan'daki son saldırılarının da cevapsız kalmayacağını ifade etti.

Arakçi Pazar günü yaptığı açıklamada, "Siyonist varlığın Lübnan'da işlediği suçlar cevapsız kalmayacaktır" dedi.

Arakçi ayrıca, "Siyonist varlığın izlediği siyaset sonucunda bölgedeki yangın daha da genişleyebilir ve alevler herkesi etkileyebilir" ifadelerini kullandı.

"Bölgedeki durum oldukça tehlikeli bir hal aldı" uyarısında bulunan İran Dışişleri Bakanı, uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

İran Dışişleri Bakanı'nın açıklamaları Hizbullah'ın en üst düzey askeri isimlerinden İbrahim Akil ve beraberindeki çok sayıda komutanın İsrail'in Beyrut'un güney banliyösüne düzenlediği bir saldırıda öldürülmesinden bir gün sonra geldi.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Bazeşkiyan katıldığı bir askeri geçit töreninde yaptığı açıklamda, "İran'ın savunma ve caydırıcılık kabiliyetleri o kadar gelişti ki, hiçbir şeytani güç kutsal topraklarımıza saldırma cüretini aklından geçiremez ve hayal dahi edemez" dedi.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri