İran: Kudüs kurtarılana kadar Hizbullah'ın yanında olacağız

İran'ın Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kani, Hasan Nasrallah'ın ölümünün ardından yaptığı açıklamada Hizbullah'ı desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

İran'ın Kudüs Gücü Komutanı, Lübnan merkezli grubun lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail tarafından öldürülmesinin ardından Pazar günü yaptığı açıklamada İran'ın “Kudüs'ün kurtuluşuna kadar” Hizbullah'ın yanında olacağını söyledi.

Devlet haber ajansı IRNA'nın aktardığına göre İsmail Kani yaptığı açıklamada “İnşallah Filistin'in fethine ve Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşmasına kadar [Nasrallah'ın] yolunu sürdürmede yanınızda olacağız” dedi.

İsmail Kani, İran Devrim Muhafızları'nın dış operasyonlar kolu olan Kudüs Gücü'ne liderlik ediyor.

Nasrallah Cuma günü Beyrut'un güney banliyölerindeki yeraltı karargahına yönelik bir İsrail saldırısında öldürülmüştü. İran Devrim Muhafızları'nın üst düzey komutanlarından Abbas Nilfuruşen de saldırıda ölenler arasındaydı.

İran tarafından 80'lerin başında kurulan Hizbullah o dönemden bu yana Tahran tarafından destekleniyor ve finanse ediliyor. Lübnanlı Şii grup İran'ın Orta Doğu'daki vekil güçleri arasında en güçlüsü olarak görülüyor.

Pazar günü İran Dışişleri Bakanı Abbas Araghchi İsrail'in Nilfuruşen'ı öldürmesinin “cevapsız kalmayacağı” sözünü verdi.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri