İran'daki kömür madeni patlamasında en az 50 işçi öldü

İran'da yaşanan son yılların en ölümcül maden patlamalarından birinin ardından onlarca madencinin de mahsur kalmış olabileceği ifade ediliyor.

İran devlet televizyonu, İran'ın doğusundaki bir madende meydana gelen patlamada en az 50 kişinin öldüğünü, onlarca kişinin de yaralandığını ve çok sayıda işçinin mahsur kaldığından endişe edildiğini bildirdi.

IRNA haber ajansı Pazar günü yaptığı açıklamada patlamanın başkent Tahran'ın yaklaşık 540 kilometre güneydoğusunda yer alan Tabas'taki bir kömür madeninde metan gazı sızıntısı nedeniyle meydana geldiğini belirtti.

Habere göre olayın meydana geldiği Cumartesi gecesi en az 69 işçi madenin tünellerinden birinde çalışıyordu.

Devlet televizyonu daha sonra 24 işçinin içeride mahsur kaldığına inanıldığını, 28 kişinin ise tedavi için hastanelere sevk edildiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York'a gitmeye hazırlanan İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, mahsur kalanların kurtarılması ve ailelerine destek olunması için her türlü çabanın gösterilmesi talimatını verdiğini söyledi ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını da sözlerine ekledi.

Bu, İran'ın madencilik sektörünü vuran ilk felaket değil. 2017 yılında bir kömür madeninde meydana gelen patlamada en az 42 kişi hayatını kaybetmişti. 2013 yılında da iki ayrı maden kazasında 11 işçi hayatını kaybetmişti. 2009'da meydana gelen çeşitli olaylarda da en az 20 işçi hayatını kaybetmişti.

Ölümlerden genellikle madencilik alanlarındaki gevşek güvenlik standartları ve yetersiz acil durum hizmetleri sorumlu tutuluyor.

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri