İranlı general İsmail Kani Beyrut'taki İsrail saldırısında vurulmuş olabilir

İsmail Kani, Kasım Süleymani sonrası İran'ın dış operasyonlar birimi Kudüs Gücü'nün liderliğine getirilmişti.

Farklı haber kaynakları İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kani'nin İsrail'in Beyrut'ta düzenlediği bir hava saldırısında yaralanmış olma ihtimalini gündeme getiriyor.

İsmail Kani'nin Beyrut'un güneyinde Hasan Nasrallah'tan sonra Hizbullah'ın yeni lideri olması planlanan Haşim Safiyuddin'in hedef alındığı İsrail saldırısında vurulmuş olabileceği iddia ediliyor.

Geçtiğimiz cuma günü İsrail savaş uçaklarının Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesinde düzenlediği ve bir yeraltı karargahını hedef aldığı belirtilen saldırıdan bu yana Haşim Safiyuddin'den haber alınamıyor.

Hizbullah'a yakın kaynaklar da aynı zamanda Hasan Nasrallah'ın kuzeni olan Haşim Safiyuddin ile iletişim hatlarının kesildiğini ifade ediyor.

Söz konusu saldırıda İsmail Kani'nin de aynı mekanda toplantı halinde olduğu ihtimali değerlendiriliyor.

İsmail Kani, Kasım Süleymani 2020'de ABD tarafından Irak'ta öldürüldükten sonra yerine İran'ın dış operasyonlar birimi Kudüs Gücü'nün başına geçmişti.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri