IŞİD'den önemli kopuş: 3 komutan örgütten ayrıldı

Rakka'ya bağlı Tabka ilçesinde komutanlık yapan 3 Tunuslu lider, örgütten ayrılarak muhaliflerin kontrolündeki Idlib'e geçti.

Uzun zamandır IŞİD’in Irak ve Suriye’deki 'rüzgarının' yavaşladığı ve pek çok alanda gerileme dönemine girdiği belirtiliyor.

IŞİD’in tezlerinin daha geniş kitlelerde kabul görmemesi, askeri olarak zayıflaması ve yeni başarılar elde edememesi nedeniyle, örgütün hem Suriye ve Irak hattında hem de diğer ülkelerde zayıfladığı ifade ediliyor.

Son olarak Rakka'da bulunduğu bilinen IŞİD’in komutanlarından Ebuzer El-Tunusi ve Bilal El-Şuvaş El -Tunusi’nin ayrıca IŞİD'in bir diğer önemli komutanı olan Ebu Hammam El-Tunusi’nin örgütten ayrıldıkları ve İdlib’e ulaştıkları bildirildi. Söz konusu haber Suriyeli muhalif kaynaklar tarafından sosyal medyada duyuruldu.

Üç ismin de IŞİD açısından son derece önemli olduğu,  Ebuzer El-Tunusi ve Bilal El-Şuvaş El Tunusi'nin daha önce rejim güçlerine ait Tabka üssünün komutanları oldukları bildiriliyor. IŞİD 2014 yılının Ağustos ayında Tabka üssünü ele geçirmiş ve çok sayıda mühimmat elde etmişti.

Bilal El-Şuvaş El-Tunusi’nin ise örgütten ayrılan diğer kimseler gibi olmadığı ve örgütün güçlü ve zayıf noktalarını iyi bildiği bu anlamda örgüt hakkında vereceği bilgilerin  önemli olduğu düşünülüyor.

IŞİD'den ayrılmanın cezası ölüm

Örgütün kendisinden ayrılan bazı kimseleri ‘İslam beldesinden küfür beldesine kaçmaya çalışmak’ gerekçesiyle ölüm cezasına çarptırdığı biliniyor. IŞİD'in buna benzer cezalandırmaları, sempatizanları arasında da  'İslam dinine yeni ceza kuralları eklendiği' yönünde eleştirilere neden olmuştu. 

Bahsi geçen isimlerin  bir dönem Suriye'de sembol isimler oldukları, destekçi kitlelerinin bulunduğu ve bu nedenle önümüzdeki süreçte IŞİD’den muhaliflerin kontrolündeki İdlib ve diğer bölgelere daha fazla kaçışların ve ayrılıkların yaşanabileceği belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri