İspanya Kralı ateş püskürdü: Birliğimizi parçalamaya çalışıyorlar!

İspanya Kralı Felipe ayrılıkçıları ülkenin istikrarını tehlikeye atmamaları yolunda uyardı.

İspanya Kralı Felipe Katalonya'da 1 Ekim'de yapılan bağımsızlık referandumunun ardından ilk kez değerlendirmede bulundu. Kral, anlaşmazlığa müdahale ederek Katalonya yönetimini sert dille eleştirdi. Barcelona'daki yönetimin yasaların dışına çıktığını söyleyen Kral Felipe bölgenin ve bütün İspanya'nın ekonomik ve sosyal istikrarının tehlikeye atıldığını ve anayasal düzeni tesis etmenin devletin sorumluluğunda olduğunu kaydetti.

6. Felipe, Katalonya özerk yönetiminin Katalan halkını böldüğünü belirterek "İspanya'nın birliğini ve ulusal egemenliğini parçalamaya çalıştı, anayasayı, demokrasiyi ve İspanyol devletinin güçlerini sistematik bir şekilde çiğnediler" dedi.

"Zor bir dönemden geçiyoruz ama bunu aşacağız" diyen İspanya Kralı, "Katalonya'da yaşayıp özerk yönetimin tavırlarından dolayı çok endişeli olanlar da şunu bilmeliler, yalnız değilsiniz ve olmayacaksınız." diye konuştu.

1 Ekim'deki referandum sırasında polisin ayrılıkçılara yaptığı sert müdahale sırasında 900'e yakın kişi yaralanmıştı. Salı günü düzenlenen protesto yürüyüşüne yaklaşık 300 bin kişinin katıldığı açıklandı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri