İsrail askerinin kamerasından Yahya Sinvar'ın girdiği son çatışma

Yahya Sinvar'ın son anlarına ilişkin fotoğraf ve videolar sosyal medya ağlarında geniş çapta paylaşıldı.

İsrail Kanal 12, Pazar akşamı Hamas lideri Yahya Sinvar ile yaşanan son çatışmaya katılan askerlerden birinin kamerasından görüntüler yayınladı.

16 Ekim Çarşamba günü sabah saat 10.00'da, İsrail işgal ordusunun 450. taburundan bir asker, Refah'ın doğusunda yerle bir olmuş Tel es Sultan mahallesinde üç kişinin dolaştığını gördü ve bunu komutanına bildirerek, “Sanırım orada üç silahlı adam dolaşıyor. Evin içinde olabilirler.” dedi.

İsrail askerlerine göre, “ikisi önde yürüyen, battaniyelere sarınmış üç kişi ve arkalarında yürüyen, hücum yeleği giyen, silah taşıyan ve yüzü maskeli bir başka kişi” gördüler.

450'nci Tümen'den bir askerin kafasına takılı olan kamera, İsrail işgal güçleri ile Yahya Sinvar'ın da içinde olduğu grup arasındaki çatışmanın ilk anlarını kaydetmiş. İsrailli kaynaklara göre İsrail işgal güçlerinin ilk açtığı ateşte Sinvar kolundan yaralandı ve ardından beraberindeki kişilerden ayrıldı.

Yine haberin detaylarında Yahya Sinvar'ın başka bir eve, diğer iki Kassam Tugayları savaşçısının ise başka bir eve yöneldiği ifade ediliyor.

Video kaydından konuşan bir asker telsize, “Onu bu evin içinde gördüm.” diyoru.

Hamas liderinin İsrail güçlerine ateş açarak bir askeri ağır yaraladığı ve üzerlerine el bombası attığı ifade ediliyor.

Kamera kayıtlarında elinden yaralanan Sinvar'ın evin ikinci katında bulunduğunu ve 450. Tabur komutanının binaya saldırmadan önce binayı incelemek üzere bir insansız hava aracının gönderilmesi emrini verdiği ifade ediliyor.

Ancak orada bulunan işgal güçlerinden hiçbiri ne çatıştıkları kişinin Yahya Sinvar olduğunu ne de gönderecekleri insansız hava aracının kaydedeceği görüntülerin bu denli yankı yapacağını tahmin etmiyordu.

İsrail Kanal 12'ye göre işgal güçleri yoğun ateş desteği altında Yahya Sinvar'ın bulunduğu binaya doğru ilerlemeye başladı. Bir saat süren çatışmanın arından binanın ikinci katı tank ateşine tutuldu.

İsrail işgal güçleri saatler sonra eve girmeye cesaret edebildi. Sonrasında ise savaştıkları kişinin Yahya Sinvar olduğunu keşfettiler.

Yahya Sinvar'ın son anlarına ilişkin fotoğraf ve videolar sosyal medya ağlarında geniş çapta paylaşıldı.

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri