İsrail askerleri yaralı Filistinliyi araca bağladı, canlı kalkan olarak kullandı

İsrail askerlerinin Batı Şeria'da bir Filistinliyi canlı kalkan olarak kullanması tepki topladı.

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'daki ihlallerine bir yenisini daha ekledi.

İsrail askerleri Cenin kentine düzenledikleri bir baskın sırasında yaralı bir Filistinliyi askeri aracın kaputuna bağlayarak canlı kalkan olarak kullandı.

Sosyal medyada yayılan videoda, Cenin'de yaşayan Mücahid Azmi isimli Filistinli sivilin, iki ambulansın yanından geçen bir askeri cipe bağlandığı görülüyor.

Azmi'nin ailesi Reuters haber ajansına yaptıkları açıklamada, İsrail güçlerinin Cenin'de bir tutuklama baskını gerçekleştirdiğini ve bu sırada Azmi'nin yaralandığını söyledi.

Aile ambulans istediğinde, askerler Azmi'yi alıp ciplerinin kaputuna bağladılar ve uzaklaştılar.

Filistinli bir ambulans şoförü olan Abdurrauf Mustafa, İsrail askerlerinin Azmi'yi kendilerine teslim etmeyi reddettiğini söyledi:

"Cip geçti ve yaralı adam kaputun üzerindeydi. Bir kolu ön cama bağlıydı ve diğer kolu da karnının üzerindeydi. Yanımızdan geçip gittiler. Hastayı bize vermeyi reddettiler."

İsrail ordusundan yapılan açıklamada olay doğrulanarak "İsrail askerlerinin askeri protokolü ihlal ettiği" belirtildi. Ordu olayın soruşturulacağını kaydetti.

Birleşmiş Milletler'in işgal altındaki Filistin toprakları özel raportörü Francesca Albanese bu olayı "canlı kalkan kullanımı" olarak nitelendirerek "76 yıl önce doğmuş bir devletin uluslararası hukuku tam anlamıyla tersine çevirmeyi başarması hayret verici" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında da Filistinli insan hakları grupları İsrail askerlerini işgal altındaki Batı Şeria'da Eriha yakınlarındaki bir baskın sırasında beş çocuğu canlı kalkan olarak kullanmakla suçlamıştı.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri