İsrail bir üst düzey Hizbullah yetkilisini daha öldürdüğünü açıkladı

Nebil Kavuk'ın Hizbullah'ın merkez konseyi üyesi olduğu ifade ediliyor.

İsrail tarafından Pazar günü yapılan açıklamada, İran'a bağlı Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinden sonra örgütün bir başka üst düzey liderinin de hava saldırısında öldürüldüğü belirtildi.

İsrail, Hizbullah'ın merkez konseyi üyesi Nebil Kavuk'un Cumartesi günü düzenlenen bir saldırıda öldürüldüğünü ilan ederken, hava kuvvetlerinin Lübnan'da “onlarca” hedefi daha vurmaya devam ettiğini ekledi.

İsrail saldırıları son aylarda Hizbullah'ın üst düzey komuta kademesine büyük bir darbe vurdu. Nasrallah'ın sağ kolu Fuad Şükür, örgütün elit askeri birimi Rıdvan Gücü'nün başındaki İbrahim Akil ve diğerleri ölen isimler arasında.

Geçtiğimiz hafta Lübnan'ın dört bir yanında düzenlenen hava saldırıları, küçük Akdeniz ülkesini ve bölgeyi geniş kapsamlı bir savaşın başlayabileceği endişelerine sevk etti.

Hizbullah 8 Ekim'den bu yana sınır bölgesinde İsrail ile kontrollü ve gerilimi yükseltmeyecek çatışma sürecine girmişti

Ancak yaklaşık bir yıl sonra İsrail, kuzey bölgesinde "Hizbullah'la mücadeleye odaklandığını" duyurdu.

Lübnan zaten siyasi ve ekonomik bir buhran içindeyken, bu tırmanış ülkeyi uçurumun kenarına getirdi ve Sağlık Bakanlığı verilerine bir haftadır devam eden İsrail saldırılarında aralarında kadın ve çocukların da olduğu 700'den fazla kişi öldü.

İsrail ordusu Pazar günü yaptığı açıklamada hava kuvvetlerinin Cuma ve Cumartesi günleri gerçekleştirdiği “yüzlerce” saldırının ardından “onlarca Hizbullah hedefinin” vurulduğu ifade edildi.

Ardından da Cumartesi günü Beyrut'un güneyindeki Chiyah'a düzenlenen bir saldırıda Kavuk'un “vurularak ortadan kaldırıldığını” duyurdu.

Hizbullah henüz Kavuk'un öldüğünü resmi olarak açıklamadı ancak gruba yakın bir kaynak söz konusu ismin ölümünü doğruladı.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri