İsrail Gazze kuzeyinde toplu gözaltılar yapıyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi kuzeyinde sivillerin kaldığı kamplara baskın düzenleyerek toplu gözaltılar yaptığı bildirildi.

Gazze Şeridi kuzeyini tamamen yok ederek insansızlaştırma planını sürdüren İsrail ordusunun bölgede toplu gözaltılar yaptığı bildirildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre İsrail ordusu dün bölgede bulunan Endonezya Hastanesi çevresinde baskınlar gerçekleştirdi.

Baskınlarda bölgede bulunan mülteci kampları hedef alındı. Söz konusu kamplar İsrail saldırıları sebebiyle evlerini terk etmek zorunda kalan sivillere ev sahipliği yapıyordu.

Bölge kaynakları, İsrail güçlerinin kamplardaki kadınlarla erkekleri birbirinden ayırdığını, toplu gözaltılar gerçekleştirdiğini ve bazı kişilerin infaz edildiğini kaydetti.

Bölgeden paylaşılan görüntülerde sıraya dizilen siviller görülebiliyor.

İsrail Gazze'deki işgali kapsamında daha önce de toplu gözaltılar gerçekleştirmişti.

Kaldıkları bölgelere baskınlar düzenlendikten sonra zorla bir araya toplanan sivillerin bir kısmı tehcir edilmiş, bir kısmı da gözaltına alınarak İsrail'deki kamplara götürülmüştü.

Söz konusu kamplarda İsrail güçleri tarafından Filistinlilere işkence, tecavüz ve insanlık dışı muamelelerin gerçekleştirildiği ortaya çıkmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri