İsrail Gazze'de Heniye suikastını haberleştiren gazetecileri katletti

Al Jazeera muhabiri İsmail el Gul ve kameraman Rami el Refi Gazze'nin batısında düzenlenen bir hava saldırısında hayatını kaybetti

İsrail'in Gazze'de İsmail Heniye'nin evinin yakınlarına düzenlediği hava saldırısında Hamas liderinin İran'da uğradığı suikastı haberleştiren iki gazeteci hayatını kaybetti.

Al Jazeera Arapça muhabiri İsmail el Gul ve kameraman Rami el Refi, Gazze Şehri'nin batısındaki Aidia bölgesi yakınlarında düzenlenen saldırıda hayatını kaybetti.

Al Jazeera Arapça'nın Genel Yayın Yönetmeni Muhammed Muavad ölüm haberlerini sosyal medya üzerinden doğruladı.

"İsmail olmasaydı, dünya bu katliamların yıkıcı görüntülerini göremezdi" diye yazan Muavad, "olayları cesurca haberleştirdi ve Gazze'nin gerçekliğini Al Jazeera aracılığıyla dünyaya ulaştırdı" diye ekledi.

"Onun sesi artık susturuldu ve artık dünyaya seslenmesine gerek kalmadı. İsmail halkına ve vatanına karşı görevini yerine getirdi. Sivilleri, gazetecileri ve insanlığı hayal kırıklığına uğratanlar utansın."

İsmail Heniye, İran'ın yeni cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katıldıktan birkaç saat sonra Çarşamba günü Tahran'da bir İsrail saldırısında hayatını kaybetmişti.

Bu, Beyrut'ta üst düzey Hizbullah komutanı Fuad Şükr'ün öldürüldüğü bildirilen saldırının ardından İsrail'in birkaç saat içinde gerçekleştirdiği ikinci yüksek profilli suikast oldu ve bölgenin kapsamlı bir savaşa doğru sürüklendiği yönündeki endişeleri arttırdı.

Filistin hükümet yetkililerine göre İsrail, savaşın başladığı Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de 160'tan fazla gazeteciyi katletti.

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) Gazze'deki savaşın "CPJ'nin veri toplamaya başladığı 1992 yılından bu yana gazeteciler için en ölümcül dönem" olduğunu söyledi.

Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının başlamasından bu yana 39,000'den fazla Filistinli hayatını kaybetti.

Kaynak: Mepa News, Middle East Eye

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri