İsrail Gazze'deki okulların yüzde 70'ini tahrip etti

İsrail ordusunun Gazze'de düzenlediği saldırılarda bölgedeki okulların yüzde 70'ini tamamen veya kısmen yıktığı bildirildi.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Başkanı Philippe Lazzarini, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşında Gazze'deki okulların yüzde 70'inin ya hasar gördüğünü ya da tamamen yıkıldığını söyledi.

Saldırılarda bölgedeki okulların büyük kısmı kullanılamaz hale gelirken, geriye kalan okullar da evlerini terk etmek zorunda kalan siviller tarafından barınak olarak kullanılıyor.

Sosyal medyada yaptığı açıklamada Lazzarini, "okullarımızın büyük çoğunluğu şu anda yüz binlerce yerinden edilmiş ailenin barındığı aşırı kalabalık barınaklar. Öğrenim için kullanılamazlar." ifadelerini kullandı.

Lazzarini ayrıca, bölgedeki 600 bin çocuğun "enkazlar içerisinde yaşayarak derin bir travma geçirdiğini" vurguladı.

İsrail'in Gazze'deki okulları ve diğer kamusal yapıları kasten hedef alarak bölgeyi yaşanmaz hale getirmeyi amaçladığı biliniyor.

Bu kapsamda yapılan bombardımanlarda birçok okul içerisine sığınmış siviller olduğu halde bombalanmış ve çok sayıda sivil can vermişti.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri