İsrail güçleri serbest bıraktıktan sonra katletti: Refah'ta 3 yardım görevlisinin cesedi bulundu

Cumartesi günü İsrail işgal güçleri, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın doğusunda serbest bırakılan birkaç Filistinli tutukluyu kasten öldürdü ve yaraladı.

Kızılay görevlileri Pazar günü, serbest bırakılmalarının hemen ardından İsrail işgal güçleri tarafından infaz edilen üç yardım görevlisinin kelepçeli cesetlerini Refah şehrinin doğusunda buldu.

Yerel kaynaklar, sivil savunma personelinin Pazar sabahı Gazze Şeridi'nin güneyindeki Kerem Ebu Salem sınır kapısında üç kurbanın cesedine ulaştığını bildirdi. Elleri kelepçeli olarak bulunan kurbanlar, serbest bırakılmalarının hemen ardından hedef alınmışlardı.

Cumartesi günü İsrail işgal güçleri, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın doğusunda serbest bırakılan birkaç Filistinli tutukluyu kasten öldürdü ve yaraladı.

Yerel kaynaklara göre, İsrail güçleri Refah şehrinin doğusunda kısa süre önce serbest bırakılan bir grup tutukluya topçu ateşi açtı. Serbest bırakılan ve yardım kamyonlarının güvenliğini sağlayan bu kişiler, dört gün önce Refah'ın doğusundaki Gazze Havaalanı bölgesinde yardım kamyonlarının gelmesini beklerken gözaltına alınmıştı.

Saldırıdan sağ kurtulan tutuklulardan biri şunları söyledi: "Birkaç saat önce İsrail ordusu yardım kamyonlarının güvenliğini sağlayan yaklaşık 15 Filistinliyi serbest bıraktı. Dört gün önce Refah'ın doğusundaki Gazze Havaalanı bölgesinde kamyonların gelmesini beklerken gözaltına alındık."

Serbest bırakılan tutuklu sözlerine şöyle devam etti: "Refah Şehri'ndeki asfalt yola ulaşır ulaşmaz İsrail askerleri üzerimize ateş açtı, bunun sonucunda yaklaşık yedi kişi öldü ve yaralandı, geri kalan işçiler ise olay yerinden kaçtı."

Gözaltındaki koşullarıyla ilgili olarak, "ordu onlara fiziksel işkence yapmaya başladı, onları yere atarak, vücutlarının üzerinde tepinerek ve üzerlerine işeyerek hakaret etti" dedi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yardım girişini sağlamak için çalışanları doğrudan bombardıman ya da ateş yoluyla birçok kez hedef aldı.

İsrail ordusu 20 Haziran'da Refah'ın doğusundaki Selahaddin Caddesi'nde yardımları güvence altına almak için çalışan tüccarlar ve koruma komitelerinden oluşan bir grubu bombalayarak birkaç kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmuştu.

Kaynak: Mepa News, Quds News Network

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri