İsrail: Hasan Nasrallah ile birlikte en az 20 üst düzey Hizbullah yöneticisi öldü

İsrail ordusu Pazar günü yaptığı açıklamada, Beyrut'ta Hasan Nasrallah'ı hedef alan hava saldırısında en az 20 üst düzey Hizbullah mensubunun daha öldüğünü ifade etti.

İsrail tarafından yapılan açıklamada Cuma günü Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı yeraltındaki karargahta hedef alan saldırıda 20'den fazla üst düzey örgüt yöneticisinin de öldüğü belirtildi.

İsrail ayrıca Hizbullah'ın merkez konseyi üyesi Nebil Kavuk'un da Cumartesi günü düzenlenen bir saldırıda öldürüldüğünü ve savaş uçaklarının Lübnan'ın farklı bölgelerinde onlarca hedefi vurduğunu kaydetti.

Hizbullah'tan yapılan açıklamada da Nebil Kavuk'un ölümü doğrulandı.

İsrail hava saldırıları Hizbullah'ın üst düzey komuta yapısını büyük ölçüde çökertmiş durumda. Örgüt 1980'in başında kurulduğu günden beri bu kadar büyük bir darbe almamıştı.

Hizbullah'ın en üst düzey askeri isimlerinden Fuad Şükür ve İbrahim Akil de kayıplar arasında.

Örgüte yakın kaynaklar Fuad Şükür için "Nasrallah'ın sağ kolu" ifadesini kullanıyordu.

Pazar günü Hizbullah tarafından yapılan bir açıklamada, örgütün Güney Lübnan'daki en üst düzey komutanı Ali Karaki'nin de Cuma günkü saldırıda öldürüldüğü doğrulandı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırılarında Cumartesi günü 33 kişinin öldüğünü ve bombardımanların başladığı geçen haftadan bu yana ölenlerin sayısının 700'ü aştığını açıkladı.

Lübnan'da 8 Ekim'den bu yana 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1,640 kişi İsrail saldırılarında öldü ve bunların çoğu son iki haftadaki saldırılarda hayatını kaybetti.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri