"İsrail Hizbullah'ı savaş çıkarmadan vurmak istiyor"

İsrail'in Lübnan'da Hizbullah'a yönelik misilleme saldırısının kısa bir süre içerisinde gerçekleşmesi bekleniyor.

İsrail, 27 Temmuz günü işgal altındaki Golan Tepeleri'nde gerçekleşen ve 12 kişinin ölümüne yol açan olayın ardından Lübnan'da Hizbullah'a misillemede bulunmaya hazırlanıyor.

İsrail'de dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen güvenlik toplantısının ardından misilleme saldırısının kısa bir süre içerisinde düzenlenmesi bekleniyor.

Hizbullah'ın saldırı öncesinde birçok stratejik merkezini boşalttığı ifade ediliyor.

Öte yandan İsrailli güvenlik kaynakları, misilleme saldırısının "savaşa yol açmadan Hizbullah'a darbe vuracak düzeyde" olmasına dikkat edileceğini belirtiyor.

İsrailli üst düzey bir savunma yetkilisi tarafından Reuters'a yapılan açıklamaya göre, "İsrail Hizbullah'a zarar vermek istiyor" ancak "bölgeyi topyekun bir savaşa sürüklemek istemiyor."

Reuters'a konuşan diğer iki yetkili de tarafların birkaç günlük çatışma ihtimaline karşı hazırlık yaptığını kaydetti.

Bölgede gergin bekleyiş sürüyor.

İki taraf arasında 7 Ekim'den bu yana gerçekleşen saldırılarda dikkatli davranıldığı ve saldırıların geniş bir savaşa dönüşmemesi için saldırıların kısıtlı tutulduğu dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri