İsrail: İbrahim Akil ve diğer 10 Hizbullah komutanını öldürdük

İbrahim Akil, Hizbullah'ın en üst düzey askeri isimlerinden biri olarak gösteriliyordu.

Hizbullah'a yakın bir kaynak AFP'ye yaptığı açıklamada İsrail'in Cuma günü Beyrut'ta düzenlediği hava saldırısında örgütün özel kuvvet kolu olan Rıdvan birimi komutanının öldürüldüğünü kaydetti.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada da Rıdvan birimi komutanı İbrahim Akil'in Beyrut'ta düzenlenen hava saldırısında öldüğü belirtildi.

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari tarafından yapılan açıklamada İbrahim Akil'in beraberindeki 10 askeri komutanla birlikte öldüğü kaydedildi.

İbrahim Akil, Hizbullah'ın en üst düzey askeri isimlerinden biriydi.

Cuma günkü saldırı, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güney bölgesini vuran ve üstlenilen üçüncü saldırı oldu.

Lübnan Sağlık Bakanlığı saldırıda en az sekiz kişinin öldüğünü ve 59 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Hizbullah'a ait El Menar televizyonu saldırı yerinden canlı yayınladığı görüntülerde ambulansların bölgeye akın ettiğini ve yaralıları sedyelerle taşındığı görüntülere yer verdi.

Beyrut'un güneyinde daha önce İsrail tarafından düzenlenen saldırılarda, 2 Ocak'ta Hamas lider yardımcısı Salih el Aruri ve 30 Temmuz'da da Hizbullah'ın en üst düzey askeri isimlerinden Fuad Şükür öldürülmüştü.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri