İsrail ile ABD 25 adet F-35 savaş uçağı için daha anlaşma imzaladı

Savunma Bakanlığı anlaşmayla birlikte İsrail'in filosundaki F-35 sayısının 75'e çıkacağını açıkladı.

Fotoğraf: İsrail Savunma Bakanlığı

İsrail Salı günü yaptığı açıklamada Lockheed Martin tarafından üretilen 25 adet gelişmiş F-35 savaş uçağından oluşan üçüncü bir filo satın almak üzere 3 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladığını ve teslimatın 2028 yılında başlayacağını duyurdu.

Savunma Bakanı Yoav Gallant anlaşmayı duyurduğu açıklamasında "Bazı düşmanlarımızın en büyük müttefikimizle bağlarımızı zayıflatmayı amaçladığı bir dönemde, biz sadece ittifakımızı daha da güçlendiriyoruz" dedi.

"Bu, bölgedeki düşmanlarımıza güçlü bir mesaj gönderiyor."

Savunma Bakanlığı anlaşmayla birlikte İsrail'in filosundaki F-35 sayısının 75'e çıkacağını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada "(İsrail ordusuna) uçakların teslimatı yılda üç ila beş uçak olacak şekilde 2028 yılında başlayacak" denildi.

İsrail, istihbarat toplamak, düşman topraklarının derinliklerine saldırı düzenlemek ve hava muharebelerine katılmak için kullanılabilen, dünyanın en gelişmiş savaş uçağı olan F-35'lere sahip tek Orta Doğu ülkesi.

Mayıs 2018'de İsrail ordusu F-35'leri savaşta kullanan ilk ülke olduğunu açıklamıştı.

Hamas'la 7 Ekim'de başlayan savaştan önce de İsrail, Suriye'de yıllardır süren savaş sırasında bu ülkenin topraklarına yüzlerce saldırı düzenlemiş, özellikle de İran destekli güçleri, Lübnan Hizbullahı mensuplarını ve Esed rejimi güçlerini hedef almıştı.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Hizbullah: İsrail ile savaşa hazırız ancak bunu istemiyoruz
BM: Batı Şeria'daki İsrail katliamları 'eşi benzeri görülmemiş' seviyeye ulaştı
Görüş | İsrail Haçlılar gibi yenilgiye mi uğrayacak?

Haberler Haberleri