İsrail İran'ı Suriye'de vurmaya devam ediyor

İsrail son günlerde Lübnan'da Hizbullah'a karşı yoğun bir bombardıman kampanyası başlatarak bölgesel savaş endişelerini daha da arttırdı.

Bölge kaynakları tarafından Pazar günü yaptığı açıklamada, Suriye'nin doğusunda kim tarafından gerçekleştirildiği tespit edilemeyen hava saldırılarında İran için savaşan 12 Şii milis öldü, çok sayıda milis de yaralandı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, “Deyrizor kenti ve doğusu ile Irak sınırı yakınlarındaki El Bukemal bölgesindeki mevzilerini hedef alan hava saldırılarında İran için savaşan 12 milis öldürüldü” dedi.

Yerel kaynaklar saldırıların İsrail tarafından gerçekleştirildiğini ifade ediyor.

Saldırılardan beşinin Deyrizor havaalanı yakınlarındaki askeri mevzileri hedef aldığı belirtildi.

İran 2011'de başlayan savaştan bu yana Suriye'ye askeri yardım sağlarken, İsrail de Suriye'nin doğusundaki İran yanlısı grupları hedef alan yüzlerce saldırı gerçekleştirdi.

Amerika Birleşik Devletleri de ülkenin doğusunda bu tür grupları zaman zaman hedef aldı.

İsrailli yetkililer Suriye'de düzenledikleri saldırılar hakkında nadiren yorum yaparken İran'ın bu bölgedeki nüfuzunu genişletmesine izin vermeyeceklerini dile getiriyorlar.

İsrail son günlerde Lübnan'da Hizbullah'a karşı yoğun bir bombardıman kampanyası başlatarak bölgesel savaş endişelerini daha da arttırdı.

Son olarak Cuma günü Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlenen bir saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah beraberindeki birçok üst düzey isimle birlikte yeraltı karargahının hedef alınması sonucu öldürüldü.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre İsrail savaş uçakları ayrıca Hizbullah'ın Suriye-Lübnan sınırındaki silah ikmal yollarını da defalarca hedef aldı.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri