"İsrail kuşatması altındaki Cebaliye'de çok sayıda sivil açlık ve susuzluktan öldü"

Yaklaşık 2 haftadır İsrail'in kuşatması altında bulunan Gazze Şeridi kuzeyinde açlık ve susuzluk sebebiyle ölümler yaşandığı bildirildi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi kuzeyine yönelik başlattığı abluka ve saldırılarda iki hafta geride kaldı.

Bölgedeki Beyt Hanun, Beyt Lahiye, Cebaliye kampı ve Cebaliye el Beled gibi yerleşim yerlerini hedef alan saldırılarda 500'den fazla sivil katledildi.

Evlerinde öldürülen ve saldırılar sebebiyle cesetlerine ulaşılamayan sivillerin sayısının da oldukça fazla olduğu ifade ediliyor.

İsrail Gazze kuzeyini tamamen abluka altına almış ve Gazze'deki diğer bölgelerle bağlantısını kesmiş durumda.

Bölge kaynakları, insani yardım girişinin sağlanamayan ve saldırı altındaki birçok eve ulaşılamayan bölgede açlık ve susuzluk sebebiyle ölümlerin yaşandığını ifade etti.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan bir yetkili El Cezire'ye yaptığı açıklamada, Cebaliye'de devam eden kuşatma nedeniyle çok sayıda sivilin evlerinde açlık ve susuzluktan can verdiğini söyledi.

Yetkili "sürekli bombardıman ve katliamlar sebebiyle onlarca şehidin cesedi Cebaliye sokaklarına saçılmış durumda" şeklinde konuştu.

Öte yandan bugün sabah saatlerinde İsrail ordusunun bölgedeki Endonezya Hastanesi'ni ve hastane çevresinde sivillerin sığındığı dört ayrı noktayı kuşattığı belirtildi.

Bölgedeki bir diğer hastane olan El Avde Hastanesi de İsrail ordusu tarafından bombalandı.

Gazze kuzeyinde can kaybının artmasından endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri