İsrail Lübnan'da cami bombaladı

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarında şu ana dek en 2000'den fazla can kaybı yaşandığı belirtiliyor.

Lübnan resmi medyası İsrail'in Pazar günü gerçekleştirdiği bir hava saldırısında güneydeki bir camiyi yerle bir ettiğini ve bunun İsrail'in son haftalarda ülkeye yönelik yoğunlaştırdığı bombardımanlar arasında son saldırı olduğunu aktardı.

Ulusal Haber Ajansı'nın haberinde, “Yerel saatle 03.45 sularında düşman uçakları Kefer Tibnit köyünün merkezindeki eski camiyi hedef alan bir hava saldırısı düzenleyerek camiyi tamamen yerle bir etti.” denildi.

Öte yandan Lübnan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, son 24 saat içerisinde İsrail'in saldırılarında 26 kişi hayatını kaybederken 144 kişi de yaralandı.

Bakanlık, 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana bölgede İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılarda can kaybının 2 bin 255 olduğunu, yaralı sayısının ise 10 bin 524'e yükseldiğini ifade etti.

Ölenlerin büyük bir kısmının İsrail'in birkaç haftadır gerçekleştirdiği saldırılarda can verdiği belirtiliyor. Yine ölenler arasında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu da ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri