İsrail Lübnan'da Hristiyanların yaşadığı bölgeyi bombaladı

İsrail, Lübnan'ın kuzeyinde Hizbullah'ın neredeyse hiç varlık göstermediği Zgharta bölgesinde bir binayı bombaladı.

Lübnan Kızılhaçı'na göre İsrail'in Lübnan'ın kuzeyinde Hıristiyanların çoğunlukta olduğu bir kasabaya düzenlediği hava saldırısında en az 18 kişi hayatını kaybetti.

Lübnan Sağlık Bakanlığı'na göre saldırı Pazartesi günü öğleden sonra Zgharta bölgesindeki Ayto'da bir apartmanı vurdu.

Lübnan devlet medyası, geçen yıl Ekim ayında İsrail ile Hizbullah arasında çatışmaların başlamasından bu yana Hıristiyanların çoğunlukta olduğu bir kasabanın ilk kez İsrail tarafından hedef alındığını bildirdi.

Hedef alınan bölgede Hizbullah'ın varlığı yok denecek kadar az.

İsrail ordusundan saldırıya ilişkin henüz bir açıklama yapılmış değil.

Lübnan medyası tarafından paylaşılan görüntülerde acil yardım çalışanlarının tamamen yıkılmış apartmanın enkazında arama yaptığı görülüyor.

Lübnan ordusu bölgede güvenlik kordonu oluştururken, ceset parçaları enkazın her bir yanına saçıldı.

Drone saldırısı

Saldırı, Hizbullah'ın İsrail'in kuzeyindeki bir askeri üsse insansız hava araçlarıyla düzenlediği ve en az dört İsrail askerinin ölümüne, çok sayıda askerin de yaralanmasına yol açan saldırıyı üstlenmesinden bir gün sonra geldi.

Grup, İsrail ordusunun Golani Tugayı'na ait Binyamina'daki bir üsse “insansız hava araşlarıyla” saldırı gerçekleştirdiğini belirtti.

Saldırı, İsrail'in 23 Eylül'de Lübnan'a yönelik geniş çaplı saldırılarına başlamasından bu yana bir İsrail üssüne yapılan en ölümcül saldırı oldu.

Hizbullah saldırının İsrail'in Perşembe günü Beyrut'un merkezini bombalayarak en az 22 kişinin ölümüne neden olan saldırıya misilleme olduğunu açıkladı.

Grup daha sonra İsrail'i “bugün güney Hayfa'da tanık oldukları, asil ve sevgili halkımıza karşı saldırganlığını sürdürmeye karar vermesi halinde kendisini bekleyenlerle kıyaslanamaz” şeklinde uyardı.

İsrail ise söz konusu saldırıya şiddetli bir şekilde karşılık vereceğini açıkladı.

İsrail, Hizbullah ile çatışmaların başladığı 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana Lübnan'da 2.300'den fazla kişiyi öldürdü.

Son günlerde İsrail güçleri, Lübnan'daki Birleşmiş Milletler barış gücü askerlerine (UNIFIL) saldırdığı için geniş çaplı kınamaların hedefi oldu.

İtalya, Fransa ve İspanya'nın başını çektiği AB ülkeleri, İsrail ordusunun saldırısına uğrayan güney Lübnan'daki 10.000 kişilik barışı koruma misyonunda binlerce asker bulunduruyor.

İsrail, UNIFIL'e faaliyet gösterdiği bölgelerdeki üslerini boşaltmasını söylemişti. Ancak barış gücü misyonu bunu reddetti.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri