İsrail Lübnan'da kara işgaline başladı mı?

İsrail'in Lübnan sınırında kısıtlı olarak kara işgaline başladığı bildirildi.

İsrail'in Lübnan'daki şiddetli hava saldırılarının ardından bir süredir beklenen kara işgalini başlattığı ileri sürüldü.

Bu kapsamda İsrail ordusuna bağlı küçük birliklerin keşif amacıyla bazı bölgelerde Lübnan topraklarına girdiği ifade edildi.

Batı basınına konuşan İsrailli yetkililer, İsrail komando birliklerinin son günlerde Lübnan sınırı içerisine kısa süreli baskınlar düzenlediğini doğruladı. Baskınların sınıra yakın Hizbullah mevzileri hakkında istihbarat toplamanın yanı sıra Hizbullah tünellerini ve askeri altyapısını tespit etmeyi amaçladığı belirtildi.

Yetkililer kara işgali konusunda nihai kararın verilmediğini savundu. Yetkililerden dördü bu baskınların işgale zemin hazırlama girişimi olmadığını iddia ederken, iki yetkili, İsrail'in daha geniş bir manevraya hazırlandığı için son günlerde saldırıları artırdığını söyledi.

İsrail'in herhangi bir kara harekatında ne kadar toprak işgal etmeyi hedeflediği belli değil.

Geçtiğimiz aylarda İsrail'in olası bir kara harekatında Litani Nehri'ne kadar ilerleyeceği belirtiliyordu.

İsrail hükümetinin hedefinin sınır hattında bir tampon bölge kurmak olduğu kaydediliyor.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri