İsrail Lübnan'ı işgal ediyor

İsrail uzun süredir Lübnan ile olan kuzey sınırına askeri yığınak yapıyordu.

Al Arabiya'nın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre Lübnan ordusu, İsrail'in olası kara işgali öncesinde Lübnan'ın güney sınırındaki bölgelerden çekildi.

Lübnan ordu güçlerinin çekildiği noktalar sınırdan 5 kilometre içeride yer alıyor.

İsrail ordusu Pazartesi günü akşam saatlerinde Lübnan'ın güneyine yönelik olası kara işgali öncesinde Lübnan'la olan kuzey sınırının bazı bölümlerinde askeri bölge ilan etti.

Ordunun açıklamasında, "İsrail'in kuzeyindeki Metula, Misgav Am ve Kfar Giladi bölgeleri kapalı askeri alan ilan edilmiştir. Bu bölgeye girişler yasaklanmıştır" ifadeleri yer aldı.

Öte yandan İsrail ordusu Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgesine yönelik yoğun topçu atışlarına başladı.

Al Arabiya İngilizce'ye konuşan yetkililer, ABD'nin İsrail'in Lübnan sınırındaki askeri pozisyonunda değişiklikler gözlemlediğini söyledi.

İsrail uzun süredir Lübnan ile olan kuzey sınırına askeri yığınak yapıyordu. Bazı yerel kaynaklar bu askeri yığınağın Lübnan'ın güneyinde oluşturulması planlanan bir "tampon bölge" için yapıldığını ifade ediyor.

Pazartesi günü ABD'li yetkililer İsrail'in bir kara işgali başlatmaya hazır göründüğünü ancak planların tam ayrıntılarını bilmediklerini söyledi.

Washington kamuoyu önünde ve perde gerisinde İsraillileri bir saldırı ya da işgali içeren herhangi bir askeri harekattan vazgeçirmeye çalışıyordu.

Ancak 7 Ekim'den bu yana olduğu gibi Biden yönetimi bir kez daha İsrail tarafından geri çevrilmiş görünüyor.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri