İsrail Mescid-i Aksa'yı ikiye bölmeye mi hazırlanıyor?

Yahudilerin Mescid-i Aksa içerisine girerek ibadet etmelerine yönelik uygulamaların rutin bir hal aldığı uyarısında bulunuluyor.

İsrail medyası, Mescid-i Aksa'da Yahudi ibadetinin artık "rutin" hale geldiğini ve İsrail polisinin her gün bu ibadete izin verdiğini belirtti.

İsrailli haber sitesi Times of Israel'e göre, son olarak Çarşamba günü gerçekleşen baskınlarda öğleden sonra Yahudi duaları yüksek sesle yapıldı.

Mescid-i Aksa'ya düzenli olarak baskın gerçekleştiren ve avlularda ibadet eden Yahudiler, her gün sabah ve öğleden sonra ayinler sırasında dualar yapıldığını belirtti.

Yahudilerin saldırıları, kendilerinin bu alanda ayin yapmalarına izin verilmemesini öngören ve uzun süredir devam eden uluslararası anlaşmayı ihlal ediyor.

7 Ekim'den bu yana baskınların artması ve düzenli bir hal alması, bölgedeki statükonun değişmesi tehlikesini de beraberinde getiriyor.

İsrail güçleri Yahudilerin ihlallerini engellemezken bölgedeki Filistinlilerin ibadetlerini ise kısıtlıyor.

13 Ağustos'tan bu yana İsrail polisi, sesli şekilde ayin yapan Yahudileri engellemeyi bırakmış durumda.

Dini ayinler sırasında Yahudi hahamlar vaazlar verirken, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir de bölgeye bir sinagog inşa edeceğini savunuyor.

Filistinliler söz konusu ihlallerin, El Halil'deki İbrahimi Camii'nin 1990'larda bölünmesine benzer şekilde caminin Müslümanlar ve Yahudiler arasında bölünmesine zemin hazırlama sürecinin bir parçası olduğu uyarısında bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri