İsrail ordusu Güney Lübnan'daki bölgelerin tahliyesini istedi

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki bazı bölgelere tahliye emirleri içeren broşürler attı.

Lübnan devlet medyası, İsrail'in Pazar günü Lübnan sınırındaki bir köye, köy sakinlerini bölgeyi terk etmeleri için uyaran broşürler attığını belirtti.

İsrail ordusu AFP'ye yaptığı açıklamada "bir tugayın onay almadan bu girişimi gerçekleştirdiğini" iddia etse de, bölge kaynakları, İsrail'in bölgede bir "tampon bölge" oluşturmak için hazırlıklarını sürdürdüğünü vurguluyor.

Bu olayla birlikte İsrail tarafı ilk kez Lübnan'da bir tahliye emri yayınlamış oldu.

Lübnan'ın resmi haber ajansı "İsrail güneydeki Vezani köyü üzerine, bölgede ve çevresinde bulunanları, bölgeyi tahliye etmeye çağıran broşürler attı" dedi.

Vezani Belediye Başkanı Ahmed el Muhammed'in AFP ile paylaştığı broşürlerde, tahliye edilmesi gereken bölgelerin kırmızı renkle işaretlendiği bir bölge haritası yer alıyor. Haritada Lübnan'daki bölgelerin numaralandırıldığı görülüyor.

Broşürde Arapça olarak şu ifadeler yer alıyor:

"Derhal evlerinizi terk edin ve saat 04.00'ten önce Hiyam bölgesinin kuzeyine gidin. Savaş sona erene kadar bu bölgeye geri dönmeyin."

Bölgede bulunan Suriyeli tarım işçilerinin ve Lübnanlıların bölgeyi terk etmeye başladığı bildirildi.

Öte yandan, İsrail'in Kuzey Komutanlığı Komutanı Tümgeneral Uri Gordin, İsrail hükümetine, Lübnan'ın güneyinde bir tampon bölge oluşturulması çağrısı yaptı.

İsrail'in Lübnan sınırında bir tampon bölge oluşturarak Hizbullah'ı kuzeye çekilmeye zorlamak istediği ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri