İsrail ordusu Yahya Sinvar'ın öldürülmesinin "tesadüf" olduğunu kabul etti

Hamas, şu ana dek İsrail ordusunun Sinvar'ın öldürüldüğüne ilişkin açıklamasını ne doğruladı ne de yalanladı.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze Şeridi'nde Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldüğü belirtilen çatışmanın "tesadüfen" olduğunu kabul etti.

Perşembe akşamı düzenlenen bir basın toplantısında Hagari, çatışmanın Çarşamba günü Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta bulunan Tel es Sultan'da gerçekleştiğini söyledi.

Sinvar'ı kastederek “Orada olduğunu bilmiyorduk, ilk başta bir binanın içinde silahlı birileri olduğunu fark ettik ve öldürülmeden saniyeler önce drone'a bir tahta fırlatırken görüldü” dedi.

Hagari, İsrail işgal ordusu ve iç istihbarat servisi Shin Bet'in “Sinvar'ı öldürmek amacıyla istihbarat elde etmek için birkaç ay boyunca yoğun şekilde çalıştığını" kabul etti. Ancak bu çalışmalar tamamen sonuçsuz kaldı.

İsrail ordusu ve siyasiler geçtiğimiz dönemlerde yaptıkları birçok açıklamada Yahya Sinvar'ın Gazze'nin altındaki tünellerde saklandığını iddia etmişti.

Perşembe günü erken saatlerde İsrail işgal ordusu yaptığı açıklamada, 828. Tugay'a bağlı bir gücün “Gazze Şeridi'nin güneyindeki bir çatışma sırasında üç Hamas mensubunu tespit ederek öldürdüğünü ve DNA testi sürecinin tamamlanmasının ardından Sinvar ölümünün de teyit edildiğini” söyledi.

İşgal ordusu, Sinvar'ın Çarşamba günü öldürüldüğünü ve cesedinin ancak Perşembe günü bölgede yapılan taramaların ardından bulunduğunu kaydetti.

Hamas, İsrail ordusunun Sinvar'ın öldürüldüğüne ilişkin açıklamasını ne doğruladı ne de yalanladı.

Yahya Sinvar eski Hamas lideri İsmail Heniye'nin 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikast sonucu öldürülmesinin ardından gurubun liderliğine getirilmişti.

İsrail, Yahya Sinvar'ı 7 Ekim 2023'te Kassam Tugayları ve diğer Filistinli gruplar tarafından gerçekleştirilen Aksa Tufanı operasyonunun mimari olarak gösteriyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri