İsrail'de Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerle anılan isim Kudüs Emniyet Müdürü oldu

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, adı Mescid-i Aksa'daki ihlallerle anılan polisi Kudüs Emniyet Müdürü yaptı.

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Mescid-i Aksa'daki statükoyu değiştirmek ve bölgeyi Yahudileştirmek için radikal adımlar atan bir polis amirini yeni Kudüs Emniyet Müdürü olarak atadı.

Haaretz'in haberine göre Amir Arzani'nin bir süre vekaleten yürüttüğü Kudüs Bölgesi Emniyet Müdürlüğü görevi bu hafta kalıcı hale getirildi. Arzani süreçte tuğgenerallikten tümgeneralliğe terfi ettirildi.

Arzani, İsrail polis teşkilatı içinde oldukça tartışmalı bir isim olup, daha önce delillerle oynandığı iddia edilen büyük bir iç skandal nedeniyle terfiden men edilmişti.

Arzani son dönemde Yahudi grupların Mescid-i Aksa'da yüksek sesle ibadet etmelerine, Tevrat okumalarına ve şarkı söylemelerine izin verme kararı nedeniyle büyük eleştirilere maruz kalmıştı.

Daha önce "aşırıcılık" sebebiyle mahkumiyeti olduğu için İsrail ordusunda görev yapması yasaklanmış bir yerleşimci olan Ben-Gvir, Ulusal Güvenlik Bakanı olduğu andan bugüne Mescid-i Aksa'nın statükosunu değiştirmek çalışmalar yürütüyor.

Ben-Gvir geçtiğimiz gün bölgede bir sinagog inşa etmek istediğini belirtmişti.

Öte yandan, İsrail Batı Şeria'ya da yeni bir emniyet müdürü atadı. Buna göre Tuğgeneral Moshe Pinchi artık "Batı Şeria Bölgesi"nin emniyet müdürü olarak görev yapacak.

Pinchi, Filistinli tutuklulara tecavüz ve işkence eden askerlerin tutuklanmasının ardından bir İsrail ordu üssünü basan Yahudi eylemcileri kovuşturmamak için yetkilerini kullanmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri