İsrail'de Netanyahu-Gallant çatlağı büyüyor

İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu ile Savunma Bakanı Yoav Gallant birbirlerini eleştirilerle hedef aldı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant Pazartesi günü Gazze'de tutulan rehinelerin serbest bırakılmasını sağlayacak bir ateşkes anlaşması için yürütülen görüşmelerin durması üzerine karşılıklı eleştirilerde bulundu.

Kan televizyon kanalı da dahil olmak üzere İsrail medyası Gallant'ın Pazartesi günü bir parlamento komitesine verdiği özel brifingde "rehine anlaşmasının durmasının nedeni kısmen İsrail'dir" dediğini bildirdi.

Gallant, İsrail'in tüm çatışmaları sona erdirecek bir ateşkes anlaşması ile savaşı şiddetlendirmek arasında bir seçim yapmak zorunda olduğunu söyledi. Gallant "ben ve savunma teşkilatı, 'topyekun zafer' ve benzeri saçmalıkları değil, ateşkesi destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Gallant bu ifadelerle İsrail Başbakanı Netanyahu'yu hedef aldı.

Gallant'ın sözlerinin medyaya sızmasından birkaç saat sonra Netanyahu ofisinden yaptığı bir açıklamayla karşılık verdi ve Gallant'ı rehinelerin serbest bırakılmasını sağlayacak anlaşmayı tehlikeye atmakla suçladı.

Açıklamada "Gallant İsrail karşıtı söylemi benimseyerek rehinelerin serbest bırakılması anlaşmasına varma şansına zarar veriyor." ifadelerine yer verildi.

Netanyahu, İsrail'in tek seçeneğinin "tam zafere ulaşmak" olduğunu savundu.

Gazze'de Hamas'ın elinde 39'u ölü olmak üzere 111 İsrailli rehine bulunduğu belirtiliyor.

Rehinelerin serbest kalması için ateşkes anlaşmasına varma amacıyla müzakereler ise halen sürüyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri