İsrail'in Beyrut'ta düzenlediği saldırıyla ilgili neler biliniyor?

Bazı yayın organları hedefin Hizbullah'ın üst düzey askeri isimlerinden Muhsin Şükür olduğunu ifade ediyor.

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta üst düzey bir Hizbullah komutanını hedef alan bir saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Bazı yayın organları hedefin Hizbullah komutanı Muhsin Şükür olduğunu açıkladı.

Salı akşamı başkent Beyrut sokaklarında şiddetli bir patlama sesi duyuldu ve İran’a bağlı Lübnanlı silahlı grup Hizbullah'ın kalesi olan güney banliyölerinin üzerinde bir duman bulutunun yükseldiği görüldü.

Lübnan devlet haber ajansı, İsrail hava saldırısının başkentin Haret Hırik mahallesindeki Hizbullah'ın Şura Meclisi'nin bulunduğu bölgeyi hedef aldığını ve en az bir kişinin öldüğünü duyurdu.

İsrail ordusu "Mecdel Şems'teki çocukların öldürülmesinden ve çok sayıda İsrailli sivilin öldürülmesinden sorumlu komutana Beyrut'ta hedefli bir saldırı düzenlediğini" öne sürdü.

Geçtiğimiz hafta İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan Mecdel Şems'e düzenlenen roket saldırısında aralarında çocukların da bulunduğu en az 12 kişi hayatını kaybetmiş, ancak Hizbullah saldırının sorumluluğunu reddetmişti.

İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri saldırıyla ilgili olarak Lübnanlı silahlı grubu suçladı.

Beyrut'tan bildiren Al Jazeera muhabiri, Salı günkü saldırının İsrail ordusunun Hizbullah'a karşı gerçekleştireceğini açıkladığı saldırı olduğunu ifade etti.

Lübnan Hizbullahı İsrail’in kendilerine yönelik gerçekleştireceği herhangi bir saldırıya yanıt vereceğini açıklamıştı.

İsrail’in bugünkü saldırısının ardından gözler Hizbullah’ın vereceği karşılığa çevrilmiş durumda. Her iki taraf da karşılıklı olarak saldırılar gerçekleştirirken topyekun bir savaştan kaçınıyor.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri