İsrail'in Lübnan'daki saldırısında 16 çocuk yaralandı

İsrail'in Lübnan'ın güneyinde düzenlediği hava saldırısında 16 çocuğun yaralandığı bildirildi.

İsrail ordusu hafta sonu Lübnan'ın güney ve doğusundaki birçok köyü bombaladı. Bir hava saldırısında 16 çocuğun yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklar, Cumartesi günü sahil kenti Sur'un iç kesimlerinde yer alan güneydeki Sıddıkiyn köyüne yapılan saldırıda yaşları dört ile 14 arasında değişen çocukların yaralandığını açıkladı.

Lübnan Ulusal Haber Ajansı, saldırının İsrail'in Cumartesi günü Lübnan'ın güneyinde gerçekleştirdiği birkaç saldırıdan biri olduğunu ve yedi kişinin yaralandığını kaydetti.

Bint Cibeyl kasabasına gece boyunca yapılan bombardıman eski çarşının bir kısmını tahrip etti. Yerel medya tarafından paylaşılan görüntülerde saldırıda çok sayıda dükkan, bina ve evin hasar gördüğü görüldü.

İsrail Cuma gecesinden bu yana Lübnan'a yönelik insansız hava aracı saldırılarını yoğunlaştırmış durumda. İsrail ve Hizbullah, 7 Ekim'de Gazze'ye yönelik savaşın başlamasından bu yana düzenli olarak sınır ötesi ateş teatisinde bulunuyor.

Cumartesi günü Hizbullah, Lübnan toprakları üzerinde bir İsrail Hermes-900 insansız hava aracını karadan havaya bir füzeyle düşürmüştü. Bunun ardından bölgedeki çatışmalar daha da şiddetlendi.

AFP'nin aktardığı rakamlara göre İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarında şimdiye dek en az 80'i sivil olmak üzere yaklaşık 450 kişi hayatını kaybetti. Bunlar arasında Hamas, Hizbullah ve Cemaat-i İslami mensupları da bulunuyor.

İsrail tarafında ise göre 14'ü asker ve 11'i sivil olmak üzere 25 kişi öldü.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri