İsrail'in saldırdığı Refah hayalet şehre döndü

İsrail'in saldırılarına devam ettiği Refah kentinde neredeyse hiç kimsenin kalmadığı ve insanların bölgeyi tamamen terk ettiği bildirildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'a yönelik saldırıları sürüyor.

Mayıs ayı başından bu yana yoğun olarak devam eden saldırılar neticesinde Refah kenti adeta bir hayalet şehre dönüşmüş durumda.

Refah sakinlerinin neredeyse tamamı bölgeyi terk etmek zorunda kaldı.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre Gazze'deki 36 hastaneden 19'u tamamen hizmet dışı kalmış durumda. Yalnızca 17 hastane kısmi olarak faaliyetlerine devam edebiliyor.

Saldırıların öncesinde 1 milyondan fazla insanın yaşadığı Refah kentinde bugünlerde yalnızca 750 kişinin kaldığı ifade ediliyor.

Kent büyük ölçüde harabeye dönmüş ve hayalet bir kenti andırmaya başlamış vaziyette.

Bölgede çatışmalar da halen devam ediyor.

İsrailli kaynaklar İsrail ordusunun bölgede Hamas'a karşı zafer kazandığını ilan ederek aktif saldırılarını sona erdireceği görüşünde.

Bu doğrultuda İsrail bölgede aktif operasyonlar gerçekleştirmeyecek, ancak Gazze kuzeyinde olduğu gibi yer yer Hamas'a karşı nokta saldırılar düzenlemek için Refah'ın mahallelerine girecek.

Gazze ile Mısır arasındaki Philadelphi Koridoru ise askerileştirilecek ve İsrail'in kontrolünde kalacak.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri