İsrailli aşırı sağcı bakan Ben-Gvir ateşkes olmaması için baskı yapıyor

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, ateşkese varılmaması için Başbakan Binyamin Netanyahu'ya baskı uyguluyor.

İsrailli aşırı sağcı bakan Itamar Ben-Gvir, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya Gazze ateşkesi müzakerelerine son vermesi için baskıyı artırdı.

Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, İsrail'in Hamas görüşmelere son vermesi çağrısında bulundu.

Ben-Gvir sosyal medyada yaptığı açıklamada "Altı rehinesi soğukkanlılıkla öldürülen bir ülke katillerle müzakere etmez, görüşmeleri sonlandırır, yakıt ve elektrik transferini durdurur ve onları çökene kadar ezer." diye yazdı.

Ben Gvir, aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ile birlikte Netanyahu'nun koalisyon hükümetinin kilit üyeleri konumunda. İki isim Gazze'de savaşın sürdürülmesi konusunda ısrarcı.

Uzun süredir devam eden Gazze ateşkes müzakerelerinde herhangi bir sonuca varılamamasında, Netanyahu'nun Ben-Gvir ve Smotrich gibi koalisyon ortaklarının da önemli bir etkisi bulunuyor.

Aşırı sağcı koalisyon ortakları Netanyahu'ya ateşkes yapmaması için baskı uyguluyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri