İsrailli bakanlardan çağrı: Gazze kuzeyi insansızlaştırılsın

İsrail'de çok sayıda bakan ve milletvekili, Gazze Şeridi kuzeyinin tamamen tahliye edilerek insansız hale getirilmesi çağrısında bulundu.

İsrailli 27 bakan ve meclis üyesinden oluşan bir grup, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya Gazze'nin kuzeyindeki sivilleri güneye sürmesi çağrısında bulundu.

Bakanlar, "Hamas'ın bölgeden temizlenmesi" kisvesi altında bölgenin tamamen insansızlaştırılması için bir plan hazırladı.

Söz konusu plan dört aşamadan oluşuyor.

Plana göre ilk aşamada Kuzey Gazze'deki sivil nüfus Netzarim Koridoru'na nakledilerek bir kuşatma başlatılacak. İkinci aşamada bölge "kapalı askeri bölge" ilan edilecek, üçüncü aşamada ise söz konusu bölgeye yoğun saldırılar başlatılacak, bölge tamamen insansız hale getirilene kadar bölgeye yardım girişi engellenecek. Son aşama ise aynı yöntemin Gazze'nin diğer bölgelerinde de uygulanması.

Planda sivillerin kuzey bölgesine geri dönmesine izin verilip verilmeyeceği ve bölgeyi kimin yöneteceği belirtilmiyor.

İsrail'in uzun süredir Gazze'nin kuzeyini tamamen tahliye ederek bölgeyi Yahudileştirmeyi planladığı ifade ediliyordu.

Bu kapsamda son dönemde bölgede Yahudi yerleşimlerinin inşasına dair planların olduğu belirtiliyordu.

İsrail'in 11 aydan uzun süredir devam eden askeri saldırılarında Gazze Şeridi'nin büyük bölümü harabeye döndü. Netanyahu ve aşırı sağcı kabine üyelerinin çoğu savaş sona erdikten sonra İsrail'in Gazze'nin kontrolünü elinde tutmasını istediklerini vurguluyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri