İsrailli rehinelerin aileleri: Netanyahu yönetimi bizi yüz üstü bıraktı

Gazze'de tutulan İsrailli rehinelerin aileleri Binyamin Netanyahu yönetiminin kendilerini yüz üstü bıraktığını savundu.

Gazze'de çatışmalar sürerken 7 Ekim'de rehin alınan İsraillilerin ailelerinin İsrail yönetimine tepkileri günden güne artıyor.

Rehineler ve Kayıp Aileleri Forumu, Binyamin Netanyahu hükümetini kendilerini "yüz üstü bırakmakla" suçlayarak, İsrail yönetimini "rehineleri geri getirmekten ziyade uzun süreli bir savaşa yatırım yapmakla" suçladı.

Grubun açıklamasında "rehineler ve tüm İsrail devleti, ulusal görevleri yerine siyasi çıkarlarını tercih edenler tarafından esir alınmış durumdadır" denildi.

Açıklamada "İsrail'in kimseyi geride bırakmayacağına dair temel ahlaki ilkeyi göz ardı ettiği ve rehinelerin serbest bırakılması ana hedefine ulaşmak yerine çatışmayı sürdürmeyi tercih ettiği" vurgulandı.

Perşembe günü esirlerin aileleri ile İsrailli yetkililerin bir araya gelmesinin ardından İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi, hükümetin tüm esirlerin serbest bırakılması karşılığında Gazze'ye yönelik savaşa son vermeyeceğini açıklamıştı.

İsrail gazetesi Haaretz'e göre Hanegbi, Başbakan Netanyahu'yu eleştiren bir esir ailesine de tepki gösterdi ve "böyle nefret etmeye ve incitmeye yer olmadığını" vurguladı.

Gazze'de halen sağ ya da ölü 100'ün üzerinde İsrailli rehine olduğu biliniyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri