Katalan lider kararlı: Elimizden gelenin en iyisini yapacağız

Bağımsızlık referandumu sonrası halka seslenen Katalan lider Carles Puigdemont, sandıktan çıkan sonucun uygulanabileceğinin sinyalini verdi.

Geçtiğimiz haftasonu bağımsızlık referandumu düzenleyen Katalanların lideri Carles Puigdemont, özerk bölgedeki kurumların oylamanın sonucunu uygulamaya koyabileceğinin sinyalini verdi.

Canlı yayında Katalanlara seslenen Puigdemont, "Benzeri görülmemiş bir baskı altında referandum düzenledik. Önümüzdeki günlerde referandumun sonuçlarını uygulamak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız" dedi.

Katalanların referandumda bağımsızlığa "Evet" demesinin ardından yerel parlamentonun gelecek hafta tek taraflı olarak bağımsızlık ilanında bulunabileceği konuşuluyor.

Puigdemont daha önce BBC'ye verdiği demecinde de bağımsızlık için bu haftanın sonu ya da gelecek haftanın başında harekete geçebileceklerini belirtmişti.

İspanya'daki merkezi hükümetin tüm itirazına rağmen Katalan hükümeti 1 Ekim'de İspanya'dan bağımsızlık için referanduma gitmişti.

Katılımın yüzde 40,3 dolayında kaldığı referandumda halkın yüzde 90'ından fazlası bağımsızlık yönünde oy kullanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri