Katalonya bağımsızlık ilanına, hükümet karşılık vermeye hazır

Parlamento ve çevresinde olağanüstü güvenlik tedbirleri alındı.

Katalonya Parlamentosu’nun bugün yapılacak oturumunda tek taraflı bağımsızlık ilan etmesi beklenirken İspanya hükümeti muhtemel bağımsızlık ilanının cevapsız kalmayacağını, önlem alacaklarını açıkladı.

Bölgedeki bağımsızlık yanlısı sivil toplum örgütleri, Katalan halkının Parlamento önünde toplanıp, bağımsızlık ilanına destek vermeleri çağrısında bulundu. Parlamento’daki muhalif milletvekilleri ise bağımsızlık ilanına karşı çıkıyorlar.

Şehrin sokaklarında Katalan bayrakları ve üzerinde demokrasi yazılı pankartlar, referandum sürecinden itibaren daha fazla göze çarpıyor.

Tarihi güne hazırlanan Katalonya Parlamentosu ve çevresinde olağanüstü güvenlik tedbirleri alındı. Bomba imha ve inceleme ekipleri iç ve dış mekanlarda arama yaptı.

1 Ekim'deki referandumu ve onunla bağlantılı çıkarılan yasaları, "yasa dışı" olarak tanımlayan Katalan parlamentosundaki muhalif partiler ise olası bir tek taraflı bağımsızlık ilanı oylaması karşısında genel kurul salonunu terk edeceklerini duyurdu.

Öte yandan Katalonya Adalet Yüksek Mahkemesi (TSJC), bu zamana kadar bölgedeki en üst düzey güvenlik birimi olarak bilinen Katalonya yerel polisinin (Mossos d'Esquadra) elindeki yetkileri azaltmaya başladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri