Keşmir'deki saldırıda ölen Hint askerlerinin sayısı 5'e yükseldi

Polis, Pazar günü Kulgam bölgesindeki köylerde iki ayrı silahlı çatışmada iki asker ve altı zanlının öldürüldüğünü açıklamıştı.

Hindistan yönetimindeki Cammu Keşmir'deki askeri birlikler Salı günü, bir gün önce bir ordu konvoyunu pusuya düşüren silahlı kişilerin peşine düşerken, savunma bakanı ölen asker sayısının beşe yükseldiğini açıkladı.

Rajnath Singh, Pazartesi günü öğleden sonra tartışmalı bölgede saldırıya uğrayan "beş cesur Hint Ordusu askerimizin kaybı" nedeniyle "derin bir acı" içinde olduğunu söyledi.

Singh sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada "terörle mücadele operasyonlarının devam ettiğini" belirterek "terör saldırısını" kınadı.

Pazartesi günkü olay bölgede artan saldırıların sonuncusuydu.

Polis, Pazar günü Kulgam bölgesindeki köylerde iki ayrı silahlı çatışmada iki asker ve altı zanlının öldürüldüğünü açıklamıştı.

Hindistan ve Pakistan, Müslümanların çoğunlukta olduğu Keşmir'in tamamı üzerinde hak iddia ediyor ve Himalaya bölgesinin kontrolü için üç kez savaştı.

Direnişçi gruplar 1989'dan bu yana bölgenin bağımsızlığını talep eden bir ayaklanma yürütüyor.

Uzun yıllardır devam eden çatışmalar on binlerce sivilin, askerin ve direnişçinin ölümüne neden oldu.

Haziran ayında, silahlı bir kişinin güneydeki Reasi bölgesindeki bir türbeden gelen Hindu hacıları taşıyan otobüse ateş açması sonucu on Hintli hacı ölmüş, onlarcası da yaralanmıştı.

Bu son yılların en ölümcül saldırılarından biriydi ve silahlı kişilerin bir başka otobüse pusu kurarak yedi kişiyi öldürdüğü 2017'den bu yana Keşmir'de Hindu hacılara yönelik ilk saldırıydı.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri