Kore Yarımadası'nda tansiyon yükseliyor

Kuzey Kore ile Güney Kore arasında son günlerde gerilimin arttığı dikkat çekiyor.

Güney Kore ordusu, Kuzey Kore ordusunun iki ülkeyi birbirine bağlayan yolların bir bölümünü havaya uçurmasının ardından Salı günü sınır hattında "karşı ateş tatbikatları" düzenlediğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin bağlantı yollarını kapatmayı amaçlayan hamlesinin ardından bölgede atış tatbikatı yaptıklarını kaydetti.

Kuzey Kore ordusu geçtiğimiz hafta, lider Kim Jong Un'un Güney Kore'yi "ülkesinin baş düşmanı" ilan etmesinin ardından güney sınırını kalıcı olarak kapatma sözü vermişti.

Geçtiğimiz hafta Kuzey Kore, Güney Kore'yi başkent Pyongyang'a rejim karşıtı propaganda broşürleri atmak için insansız hava araçları kullanmakla suçlamış, devlet medyasının Salı günü bildirdiğine göre Kim de buna karşılık olarak acil askeri eylem planını yönetmek üzere bir güvenlik toplantısı düzenlemişti.

Genelkurmay Başkanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, "Kuzey Kore, Askeri Sınır Çizgisi'nin kuzeyindeki Gyeongui ve Donghae yollarının bazı kısımlarını patlattı" dedi.

Uzmanlar, yolların uzun süredir kapalı olduğunu ancak bu yolların tahrip edilmesinin Kim'in Güney Kore ile müzakere etmeyeceğine dair açık bir mesaj gönderdiğini ifade ediyor.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri