Lübnan'daki telsiz patlamalarında 20 Hizbullah mensubu öldü

İsrail, Hizbullah mensuplarını hedef alan çağrı cihazı ve telsiz patlamalarının sorumluluğunu ne kabul etti ne de reddetti.

Perşembe günü AFP'ye konuşan gruba yakın bir kaynağın ifadelerine göre dün Lübnan'da gerçekleşen telsiz patlamalarında 20 Hizbullah mensubu öldü.

İran'a bağlı grup, Çarşamba akşamından Perşembe sabahına kadar her bir üyesi için ayrı ayrı taziye yayınladı ve söz konusu isimlerin "Kudüs yolunda öldürüldüklerini" ileri sürdü. Bu Hizbullah'ın İsrail tarafından öldürülen mensupları için kullandığı klasikleşmiş bir ifade.

AFP'ye konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir kaynak Çarşamba günü Lübnan genelinde 20 Hizbullah üyesinin telsiz patlamaları sonucu öldüğünü söyledi.

Çarşamba günü erken saatlerde Sağlık Bakanlığı, Lübnan'da Hizbullah'ın etkin olduğu bölgelerde elektronik cihazların patladığı ikinci saldırı dalgasında 20 kişinin öldüğünü ve 450'den fazla kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Çarşamba günkü patlamalar, Hizbullah tarafından kullanılan çağrı cihazlarının eş zamanlı olarak patlatılması sonucu Lübnan'da 2'si çocuk 12 kişinin ölmesi ve 2.800 kişinin yaralanmasından bir gün sonra, gerçekleşti.

İsrail söz konusu saldırıların sorumluluğunu ne kabul etti ne de reddetti.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın saldırılardan bu yana ilk televizyon konuşmasını Perşembe günü öğleden sonra yapması bekleniyor.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri