Lübnan'dan atılan roketler Tel Aviv'i vurdu

Yerel kaynaklar Lübnan'dan İsrail'e çok sayıda roketin ateşlendiğini bildirdi.

Salı günü Tel Aviv'de duyulan patlama sesleri sirenlerin çalmasına neden olurken, ordu tarafından yapılan açıklamada patlamaya Lübnan'dan atılan roketlerin neden olduğu belirtildi.

Ordudan yapılan açıklamada “Lübnan'dan atılan roketlerin ardından İsrail'in orta kesimlerinde sirenler çaldı” ifadeleri kullanıldı.

Polis, bir roketin Tel Aviv'e bağlı Kfar Kassen kasabası yakınlarında bir yola isabet ettiğini, şarapnel parçalarının isabet ettiği bir kişinin yaralandığını ve tedavi altına alındığını açıkladı.

İsrail tıbbi kaynakları tarafından yapılan güncellemede, Lübnan'dan yapılan roket atışlarında 2'si orda biri hafif olmak üzere 3 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Lübnan'dan yapılan roket atışları, İsrail'in güney Lübnan'a yönelik kara işgali başlattığı ve Beyrut'un güneyini, Şam'ı ve Gazze'yi hava saldırılarıyla hedef aldığı bir sırada meydana geldi.

Salı günü erken saatlerde İsrail ordusu, hava saldırıları ve topçu ateşiyle desteklenen kuvvetlerinin sınır boyunca uzanan yerleşim birimlerindeki Hizbullah mevzilerine “hedefli kara saldırıları” düzenlediğini açıkladı.

Öte yandan yerel kaynakların aktardığı bildilere göre Lübnan'dan İsrail'e yaklaşık 10 roket ateşlendi.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri