Lübnanlı Hristiyan parti: Lübnan İran'ın çıkarları için savaşa sürükleniyor

Lübnan'ın önde gelen Hristiyan partilerinden Ketaib, ülkenin "İran'ın çıkarları için savaşa sürüklendiğini" iddia etti.

Lübnan'ın önde gelen Hristiyan partilerinden Ketaib Partisi Siyasi Bürosu, parti lideri Sami Cemayil başkanlığında haftalık toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantının ardından yapılan açıklamada, İran ve Hizbullah'a yönelik eleştirilere yer verildi. Açıklamada, Lübnan'ın güneyindeki halkın "Hizbullah'ın barış ve savaşa ilişkin tek taraflı kararları nedeniyle zor günler geçirdiği" ifade edildi. Bölgedeki Hristiyanların bazılarının evlerini terk etmeyi reddettiği belirtildi.

Ketaib Partisi, Lübnan'ın "İran'ın çıkarları için bir savaşa sürüklendiğini" iddia ederek, "İran lidersiz durumdaki Lübnan'ı Hizbullah'ın kullandığı bir piyon olarak konumlandırmayı hedefliyor" ifadelerine yer verildi.

Çeşitli etnik ve dini grupların varlık gösterdiği Lübnan'da önde gelen Hristiyan partilerin Hizbullah ile rekabet halinde olduğu biliniyor.

Ülkede 1970'lerde başlayan ve 1990'ların başına kadar devam eden iç savaş döneminde de çeşitli Hristiyan güçler, ülkeyi işgal eden İsrail ordusuyla iş birliği içerisine gitmişti.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri