Mahmud Abbas TBMM'de konuştu: "Gazze'ye gideceğim"

Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı konuşmada kendi hayatının Gazzeli bir çocuğun hayatından daha kıymetli olmadığını söyledi.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas Perşembe günü TBMM’nin özel oturumunda yaptığı konuşmada Gazze'ye gideceğini söyledi.

Hamas tarafından yönetilen bölgedeki Sağlık Bakanlığı yetkilileri İsrail'in saldırıları sonucu ölenlerin sayısının 40.000'i geçtiğini açıklarken Abbas kürsüde konuşuyordu.

Abbas, Türk milletvekilleri tarafından ayakta alkışlanan konuşmasında "Filistin yönetiminden diğer kardeşlerimle birlikte Gazze'ye gitmeye karar verdim" dedi ve ekledi:

"Bunu yapacağım. Bu benim hayatıma mal olsa bile. Bizim hayatımız bir çocuğun hayatından daha değerli değildir"

Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştükten sonra Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştiren Abbas, İsrail saldırılarına rağmen Filistin halkının dimdik ayakta duracağını ifade etti.

Abbas ayrıca, "Gazze bir bütün olarak bizimdir. Topraklarımızı bölecek hiçbir çözümü kabul etmiyoruz. Gazze olmadan bir Filistin devleti olamaz. Halkımız teslim olmayacaktır" diye konuştu.

Hamas'a rakip olan Filistinli El Fetih hareketinin lideri Abbas, Mart ayı başında Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye'yi ziyaret etmişti.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri