Merkel: İptal kararını yerel yönetim verdi

Almanya Başbakanı Merkel iki Türk bakanın katılacağı etkinliklerin iptaline ilişkin açıklamada bulundu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türk bakanların Almanya'daki referandum kampanyası etkinliklerinin iptaline ilişkin bir açıklama yaptı. Türkiye’den gelen eleştirilere yanıt veren Almanya Başbakanı, kararın yerel yönetime ait olduğunu belirtti. Merkel, Tunus’ta cuma günü yaptığı açıklamada, "Almanya'nın hukuki yapısına göre, federal bir sistemimiz var, bu nedenle de yerel yönetim, eyalet ve federal düzeyde sorumluluklar bulunuyor” dedi. Merkel sözlerini “Bir toplantının somut bir şekilde engellenmesiyle ilişkili karar yerel yönetim düzeyinde alınıyor. Burada söz konusu olan toplantının güvenliği ve çok daha fazlası” şeklinde sürdürdü.

Başbakan Merkel, Türkiye’de ifade ve basın özgürlüğüne ilişkin durumu da eleştirdi. Merkel, Almanya’nın Türkiye’de ifade özgürlüğünün ve cezaevinde bulunan die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel’in basın özgürlüğünün sağlanmamasını eleştirdiklerini belirtti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri