Merkel ve Macron'dan Putin ile "önemli görüşme"

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Almanya Başbakanı Merkel'in Rusya Cumhurbaşkanı Putin'le doğalgaz ve Ukrayna konularında "önemli" bir görüşme yaptığı bildirildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in dün gece Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ile Ukrayna ve doğalgaz konularında önemli bir görüşme gerçekleştirdiği bildirildi.

Doğalgaz fiyatlarındaki artışın, Rusya'dan ithal edilen doğalgaza bağımlı olan Fransa ve Almanya'yı endişeye sevk ettiği biliniyor. Rusya'nın bu bağımlılığı AB'nin öncü ülkeleri sayılan Almanya ve Fransa'ya baskı kurarak AB'yi yönlendirmede kullanmaya çalıştığı, doğalgazda arz ve talep dengeleriyle oynayarak doğalgaz fiyatlarında anormal artışlar gerçekleştirdiği ifade ediliyor.

Kremlin'in AB büyükelçisi Vladimir Chishov, daha önce Avrupa'nın Rusya'ya "düşman" muamelesi yapmayı bırakması halinde daha fazla gaz alabileceğini öne sürmüştü.

Görüşmede Almanya ve Fransa'nın sadece ülkelerine değil AB genelinde Rus doğalgazının arzını talep ettikleri ve Ukrayna'da kalıcı ve etkili bir ateşkesin, ardından anlaşmanın sağlanmasını görüştükleri belirtiliyor.

Rusya'nın doğal gaz kozunu oynayarak Avrupa'yı Ukrayna'daki mevcut durumu kabule zorladığı düşünülüyor.

Ukrayna'da geçerli sayılan Şubat 2015'teki ateşkese rağmen cephe hattında karşılıklı açılan ateşlerle can kayıpları sürüyor. Şubat 2015'teki ateşkesten bu yana Ukrayna'da çatışmalar nedeniyle 2 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri